پزشکان چینی موفق شدند با استفاده از جمجمه ای تیتانیومی که توسط تکنولوژی پرینت سه بعدی ساخته شده، جان یک دختر ۳ ساله چینی را طی یک عمل ۱۷ ساعته نجات دهند.
هان هان، از یک بیماری خاص به نام Hydrocephalus رنج می برد. این بیماری باعث جمع شدن آب در سر می شود و سبب می گردد تا سر بیمار ابعادی بسیار بزرگتر از حالت طبیعی پیدا کند.
پزشکان بیمارستان Second People در چین، برای درمان هان هان، ابتدا اسکنی سه بعدی را از سر وی تهیه کردند و سپس بر اساس آن، جمجمه ای از جنس تیتانیوم را با تکنولوژی پرینت سه بعدی تولید نمودند.
در مرحله بعدی و با آغاز عمل جراحی، پزشکان ابتدا پوست سر بیمار را جدا کردند و سپس با برداشتن قسمت بالایی جمجمه، نسبت به تخلیه آب داخل مغز اقدام نمودند. آن ها در نهایت با جا گذاری جمجمه تیتانیومی عمل خود را به پایان رساندند.
عمل مذکور بالغ بر ۸۰ هزار دلار هزینه داشته که این رقم توسط کمپین های مردمی در اختیار خانواده هان هان قرار گرفته است.
دو شرکت اپل و سامسونگ می گویند قصد دارند سیم کارت الکترونیک را جایگزین سیم کارت فیزیکی کنند که از دو دهه پیش در تلفن های همراه به کار گرفته می شود.
این دو شرکت در حال مذاکره با اپراتورهای تلفن همراه هستند تا با کمک یکدیگر استانداردهای جدیدی را برای استفاده از سیم کارت ها وضع کنند.با این کار، سیم کارت ها به شکل فعلی وجود نخواهند داشت و این پدیده تنها ماهیتی الکترونیک پیدا می کند و لذا تغییر اپراتور تلفن همراه برای کاربران نیز بسیار ساده تر می شود.
«embedded SIM» یا «e-SIM» به گونه ای طراحی می شود که تغییر اپراتور تلفن همراه را با اعمال برخی تغییرات بر روی سیم کارت از طریق یک رابط کاربری نرم افزاری ممکن می کند. انتظار می رود این فناوری از سال 2016 در دسترس باشد.
اپل اولین شرکتی است که در این زمینه فعال شده و سال گذشته آی پدهای تازه ای را عرضه کرد که دارای «Apple SIM» بودند و با استفاده از آنها می توان به سادگی اپراتور موبایل را تغییر داد