_________________
گلها را با چشم باز بو کنید
===============
تحریک قشر بینایی مغز میتواند حس بویایی فرد را افزایش دهد. این یافته جالب که برای اولین بار اثر متقابل میان بخشهای حسی مغز را اثبات میکند، نشان میدهد همه ما به درجاتی از حسآمیزی مبتلا هستیم!
بوییدن گل
======
پژوهش تازهای نشان میدهد تحریک قشر بینایی مغز با یک محرک الکتریکی میتواند حس بویایی فرد را افزایش دهد.
این یافته جالب که برای اولینبار چنین ارتباطی را میان بخشهای گوناگون حسی مغز نشان میدهد، باعث خواهد شد محققان در شناخت کنونی خود، از پیچیدگیهای زیستشناختی حواس گوناگون در مغز تجدیدنظر کنند.
کریستوفر پک از بخش عصبشناسی دانشگاه مکگیل و محقق ارشد این پژوهش میگوید: "میدانیم که بخشهای تخصصی متعددی در مغز ما وظیفه دریافت حواس گوناگون مانند چشایی، بویایی، بینایی و ... را به عهده دارند و ترکیبی از دادههای دریافت شده توسط این مراکز است که درک ما را از جهان پیرامون شکل میدهد. اما چطور این اتفاق در مغز میافتد؛ به عبارت بهتر احتمال اثر گذاشتن یک حس روی حسهای دیگر چقدر است؟
ما با تحریک حس بینایی به نتایج شگفتانگیزی رسیدیم و دیدیم که تحریک اندک این حس میتواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند و این نشان میدهد تأثیر متقابل حسها در مغز از آنچه که تاکنون تصور میشده به مراتب بیشتر است و در همه انسانها وجود دارد."
یوهان لندستورم از مرکز حواس شیمیایی مونل میگوید: "این تداخل حسی که میتواند با تحریک یک حس به تحریک خودبهخودی و غیرارادی حس دیگری منجر شود، به عنوان "همحسی" یا "حسآمیزی" میشناسیم و میتواند در فرد باعث شود رنگ اعداد را ببیند، بوها را بشنود یا کلمات را بو کند، اما این تحقیق نشان میدهد تمامی ما انسانها به درجاتی از این اختلال مبتلا هستیم."
تحریک حس بینایی میتواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند
به گزارش ساینس دیلی، این محققان برای انجام آزمون از TSM یا تحریک مغناطیسی جمجمه که به کمک آن میتوان بخش خاصی از قشر مغز را به شیوهای غیرتهاجمی تحریک کرد، استفاده کردند.
آن ها از داوطلبان خواستند قبل و بعد از تحریک قشر بینایی مغز، آزمون بویایی ثابتی را انجام دهند. از آن جا که TSM به دقت میتواند منطقه مغزی هدف را تحتتأثیر قرار دهد، بهبود حس بویایی افراد نشان میداد که تداخلی میان حس بینایی و بویایی وجود دارد.
جالب است بدانید این تداخل میان حس شنوایی و بویایی وجود نداشت و به همین دلیل محققان حدس میزنند این حس بینایی است که نقش مهمی را در ترکیب دادههای حاصل از حواس دیگر بازی میکند و میتواند با تداخل، اثر آن ها را تقویت کند.
فکر نمیکنید از این به بعد بهتر باشد گلها را با چشمهای باز بو کنیم؟
تاثیر بو کردن گل ها بر تقویت حافظه
====================
رایحه ی گل می تواند باعث تقویت حافظه و آرامش شود. "بوها" مى توانند بر روند ساخته شدن هورمون ها، گرایش هاى شخصى، حرارت بدن، سطح هورمون ها، ساخته شدن انسولین، سوخت و ساز بدن، سطح هورمون استرس، هورمون هاى جنسى، سیستم دفاعى بدن، افکار و واکنش هاى آگاهانه اثر بگذارند.
بوییدن گل ها به ویژه گل رز جهت تقویت حافظه بسیار موثر است. محققان دریافته اند با بوییدن گل رز، قسمتی از مغز که متعلق به یادگیری است، تقویت می شود.
هم چنین تاکید می شود بوییدن گل ها هنگام خواب تاثیر بیشتری بر مغز خواهد گذاشت.
گل درمانی
=======
گل درمانی یکی از اعضای خانواده طب کل نگر است. گرچه این شیوه درمان در ایران چندان شناخته شده نیست، اما مزایای بسیاری برای افرادی که از آن استفاده می کنند، دارد.
با گل درمانی می توان سلامت روحی فرد را به او باز گرداند و به این ترتیب از طریق درمان روحی، درمان جسمانی نیز صورت می پذیرد.
این شیوه درمانی غالباً همراه با طب سوزنی فوق العاده خوب جواب می دهد.
گل درمانی می تواند فرد را از استرس، غم، ناامیدی، احساس گناه و سرزنش، شک و تردید، عدم اعتماد به نفس، بی حوصلگی، حسادت و بدبینی نجات دهد.
گل ها کاملاً سالم و بدون عوارض هستند. آن ها می توانند افراد سختگیر و منتقد را به انسان هایی انعطاف پذیر و مهربان، انسان های خسته را به انسان های پرانرژی و افراد غمگین و مضطرب را به انسان هایی شاد و شجاع تبدیل کنند.
نام چند نمونه از این گل ها: گل mimulus، گل Cerato ، گل pine، گل Holly، گل Beech، گل Red chestnut
آلودگی هوا، بوی گل ها را از بین می برد
=======================
محققان آمریکایی اعلام کرده اند آلودگی هوا بر بوی گل ها تاثیر منفی دارد و موجب کاهش یا از بین رفتن بوی گل ها می شود.
هوای آلوده نه تنها بوی گل ها را کاهش می دهد، بلکه موجب اختلال در عملکرد و زندگی حشرات تغذیه کننده از گل ها می شود.
محققان دانشگاه ویرجینیا اعلام کرده اند، در هوای پاکیزه بوی گل ها تا هزار متر دورتر نیز توسط مشام بسیاری از حیوانات و حشره ها قابل تشخیص است. در صورتی که این بو در هوای آلوده تا 200 متر دور تر هم نمی رسد.
گفتنی است بوی گل ها در هوای آلوده توسط انسان به سختی استشمام می شود و به همین دلیل به نظر می رسد در شهرهای آلوده گل ها بو ندارند.
محققان میزان جریان بوی گل ها به وسیله جریان هوا و باد را مورد ارزیابی قرار داده اند و نتیجه گرفته اند در مکان هایی که هوا توسط خودروها و صنایع آلاینده آلوده می شود گل ها تا 90 درصد بوی خود را از دست می دهند.
آلودگی ناشی از اتومبیلها، بوی گلها را کاهش داده و بنابر این مانع از توانایی حشرات گرده افشان برای ردیابی منبع بو می گردد.
مولکولهای بوی تولید شده توسط گلها در محیطهایی با آلودگی کمتر تافاصله تقریبی 1000 تا 1200 متر منتقل می شوند، اما در محیطهای آلوده امروزی شهرها ممکن است تنها، تا فاصله 200-300 متر منتقل شوند ، به نظر می رسد که این امر در گرده افشانی محلی گلها مشکل ایجاد می نماید و برای حشرات گرده افشانی که تلاش می کنند غذای کافی برای پایداری جمعیت خود و گیاهان گلدار بیابند نیز مضرمی باشد ، همچنین گرده افشانی کافی برای تکثیر وتنوع گونه های گیاهی نیز انجام نمی شوند.
مطالعات دیگری نشان داده اند که جمعیت زنبورها به ویژه زنبور عسل و پروانه ها در سالهای اخیر بسیار کاهش یافته است. محققان ، آلودگی هوا به ویژه در تابستان را به عنوان یک فاکتور تاثیر گذار در این خصوص می دانند. برای بررسی های بیشتر، محققان مدل ریاضی برای چگونگی انتقال بوی گلها توسط باد ایجاد نموده اند.
ثبات مولکولهای بوی ایجاد شده توسط گلها بسیار کم بوده و ساختار بوی آنها به سرعت توسط مواد آلوده کننده مانند ازن ، رادیکالهای نیترات و هیدروکسیل، تغییر می یابد ، در نتیجه بویی که در مسافت دورتری از گل حس می شود مانند بوی خود گل نمی باشد. محققان میزان بو و فاصله ای که بو می تواند تحت شرایط مختلف ( از مناطق غیر آلوده تا شهرهای بزرگ) منتقل شود را بررسی نموده و به این نتیجه رسیده اند که آلودگی هوا ناشی از اتومبیلها و صنعتی شدن ، بوی گلها را زایل می گرداند.
متوجه شدیم تمام جزیره پر از موش شده با یه قایق ماهیگیری اومده بودن و از نارگیل ها تغذیه کرده بودن خوب چطور میشه موش ها رو از یه جزیره بیرون کرد؟! مم مادربزرگم نشونم داد! .
یه بشکه نفتی رو زیر خاک کردیم و برای درش لولا گذاشتیم
بعد نارگیل رو به عنوان طعمه به در بشکه وصل کردیم
و موش ها برای خوردن نارگیل میومدن و ...
می افتادن تو تله
بعد از یه ماه همه موش ها رو گرفته بودیم
ولی بعدش باید چیکار کرد؟!
بشکه رو انداخت توی اقیانوس؟!
اونو سوزوند؟!
نه !!
.
فقط باید به حال خودش رهاش کرد
و اون موش ها کم کم گرسنه میشن و یکی یکی
شروع میکنن به خوردن همدیگه
تا وقتی که فقط دوتا موش باقی بمونه
دو تا بازمانده
و بعدش چی باید اونا رو کشت؟!
نه !!
.
باید اونا رو برداشت و بین درختا آزاد کرد
اما حالا دیگه اونا نارگیل نمی خورن
حالا اونا موش می خورن
تـــــو ذات اونـــــا رو تغییـــــر دادی...!!!
فضاپیمای MESSENGER، هفته گذشته، با سرعت 14000 کیلومتر بر ساعت به سطح سنگی عطارد برخورد کرده است و علاوه بر نابود شدن، یک دهانه بزرگ نیز بر روی عطارد برجای گذاشته است.
دانشمندان دانشگاه Cornell آمریکا نوعی ترانزیستور ساخته اند که فقط به اندازه چند اتم ضخامت دارد. این ترانزیستور در را به سوی ساخت وسایل برقی جدیدی می گشاید.
بو منم آتا
نسیم خانیم!
تالا- تالا تاتا تام تام بولودلارین سلامی نی آلان قیز
قاری بولودلارین ولم یکن له کفوا" احدینه یازیلان قیز
آدیمی یاغمورلاردان سور
یاغمورلارا دئی:
دنیزه ساری گلسه لرده
آفتابا گوتورمه سینلر
ایشیغیلیغا چیخمادی بولودلاریم
آنالاری مه لر قالدی
باشیما آتلاندیلار
گوجوم چاتمادی اوزومه
الله دا بوغازیمداکی بولودلاری
داشدان یوموشاق یارادا بیلمه دی
بویوردن گیردیلر
بوغازیمدا ، بولودلارین باشماق تایی قالدی
اوتقونا بیلمه دیم...
بو منم آتا
نسیم خانیم!
ائوره شه یوللارین دوشیزه ی مکرمه سی
ایزسیز یوللارین ، این ره که تو می روی به ترکستانی...
زردشت کیتابی نین چنین گفت.و
موتلو آینالارین موتو مهمان خاناسی
داش باشلی دنیانین حجرالاسود داشی
بو منم آتا
نسیم خانیم!
یازقی ما یازیلمیش یئسیر مکتوبلاردا
نه باغ منه قالدی، نه ده داغ
آغاجلیغیم بالتا یئمه میش آغاجا چئوریلمه دی
قویروقلارین قیسیب نم هارایا گئتدیلر
بیر سوفرادا دوز چورک یئیه ن . دوزدانی سیندیران قوشلار
تانری لارا دئی:
آغاجلار یالیقیزلیغا یارانماییب
قوش لار قانادسیزلیغا
اورمو گولو سوسوزلوغا
خان چوبان ساراسیزلیغا
بو منم آتا
نسیم خانیم!
گوموش آتلازلارین عبدالباسطی سی
ساری بنووشه لر مقللیدی
حئییض دن عمله گلن قیزیل گوللرین ننه لییی
نرگیزلرین بوراملی دایه سی
سندن باشقا
هئچ کیمسه بیلمه دی
باشیمدان سئل لر، سولار آشیب
یئسیر بیر قالابالیغا دونموشم
نه کورپو تاپیرام کئچه م
نه سو تاپیرام ایچه م
دیشیمه سالمیشام دویون لری
بارماغینان آچیلماییرلار آتا!
سندن باشقا
هئچ کیمسه بیلمه دی
ایگیت بارماغلاریمدا کپنک لر قوجالدی
ساری ساچلاریمدا گونه باخانلار
داشیم دوشدو دونیانین باشینا
دونیایا دئی:
ایگنه سین یئمه میشدیم کی...
بو منم آتا
نسیم خانیم!
گل منی میندیرک دره لردن آشان " آغ آتینا"
گل منی اویره دک سونسوز اوفوق لار
گل منی آپاراق نیگار خانیمین "میرکورکورومو" گیله
گل منی گئیدیرک لوپ لوپدان چیخان تانری نین اگنینه
گل لعنت یوللایاق
یاوان،اولدوزسوز گئجه لرین اکیب دوغانینا
ذاتینین سودونه
گل منی قایتاراق گرانادایا
گوی لر بویوگون سوزونو یئره سالمازلار
من دئمه کدن
اوزومون دریسی گئدیب
من دئییب من ائشیتمیشم
گل آتا!
گل سن دئی اولدوزلارا
منی یئردن گوتورسون لر
محققان هشدار دادهاند؛ ظرفیت اینترنت به پایان میرسد _______________________ محققان هشدار دادهاند که اینترنت با ناتوانی در همگام شدن با نیاز بشر امروزی به منظور دادههای سریعتر، به سوی یک بحران ظرفیت در حال حرکت بوده و هشت سال دیگر، نمیتواند نور بیشتری منتقل کند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، مهندسان ارشد مخابرات و فیزیکدانان در نشستی در انجمن سلطنتی لندن دور هم جمع شدهاند تا در مورد اقدامات لازم برای گریز از این بحران بحث کنند.
ورود تلویزیونهای اینترنتی، خدمات پخش و رایانههای قدرتمندتر به افزایش فشار بر روی زیرساختهای ارتباطات بشر پرداختهاند. اکنون کارشناسان هشدار دادهاند که کابلها و فیبرهای نوری که به ارسال اطلاعات به لپتاپها، تلفنهای هوشمند و تبلتها میپردازند، طی هشت سال آینده به بالاترین ظرفیت خود خواهند رسید.
تاکنون، مهندسان تلاش کردهاند تا جلوتر از تقاضا حرکت کنند و تنها طی یک دهه اخیر، سرعت اینترنت را تا 50 برابر افزایش دادهاند.
در سال 2005، اینترنت باند پهن از حداکثر سرعت دو مگابیت در ثانیه برخوردار بود. امروزه سرعتهای دانلود 100 مگابیت در ثانیه در بسیاری از بخشهای جهان در دسترس قرار گرفتهاند. اما کارشناسان هشدار دادهاند که علم به بالاترین ظرفیت خود رسیده و فیبر نوری دیگر نمیتواند داده بیشتری را منتقل کند.
به گفته پروفسور اندرو الیس، یکی از برگزارکنندگان نشست انجمن سلطنتی لندن در روز 11 مه (21 اردیبهشت)، نتیجه این امر افزایش بهای اینترنت خواهد بود.
فیبرهای نوری، رشتههای شفاف و منعطف به باریکی موی انسان هستند. اطلاعات به نور تبدیل شده و پس از ارسال از میان این فیبرها، مجددا به اطلاعات تبدیل خواهند شد.
تاکنون شرکتهای اینترنتی با افزایش نیازها، به ارسال دادههای بیشتر از میان یک فیبر میپرداختند. اما با رسیدن این فیبرها به حداکثر ظرفیتشان، دیگر انتقال نور بیشتر مقدور نخواهد بود.
این شرکتها ممکن است از کابلهای اضافی استفاده کنند که به معنی افزایش قیمت اینترنت خواهد بود.
همچنین به گفته کارشناسان، افزایش سرعت انتقال داده به معنی استفاده از مقادیر زیادی از برق است. اینترنت از میزان انرژی مشابه صنایع هواپیمایی استفاده میکند که برابر با دو درصد کل مصرف انرژی یک کشور توسعهیافته است.
این میزان تنها برای انتقال داده بوده و اگر رایانه، تلفن همراه و تلویزیون را به آن اضافه کنیم، این میزان به هشت درصد از مصرف انرژی کشور خواهد رسید.
به گفته پروفسور الیس، این مشکل بزرگی است؛ زیرا اگر بخواهیم چندین فیبر را برای جلوگیری از پایان ظرفیت اینترنت اضافه کنیم، تا حدود 15 سال آینده، انرژی به پایان خواهد رسید.
اي فلك ياخچي مني درده گرفتار ائله دين وسط دايره ده نقطه ي پرگار ائله دين گوروم اي چرخ فلك نظم و نظامون پوزولا نييه پس تکجه مني درده گرفتار ائلدين .
.
ey fələk yaxcı məni dərdə gireftar elədin
vəsəte dayirədə nogteye pərgar elədin
görüm ey çərx fələk nəzm o nizamun pozula
niyə pəs təkcə məni dərdə gireftar elədin
سیاره مشتری با چشم سرخ-قهوه ای رنگش معروف است. این چشم که در واقع گردبادی است که از 300 سال پیش تا کنون برطرف نشده است.
تصاویری که تلسکوپ هابل از سال 1995 تا 2004 گرفته است نشان می دهد که این نقطه در حال کوچک شدن است.هنوز مشخص نیست که دلیل این قضیه چیست و اینکه آیا امکان دارد که چشم مشتری کاملا محو شود یا خیر.
در تجربه پرواز روح از بدن چه اتفاقی در مغز میافتد؟
____________________________________
دانشمندان مؤسسه کالسروهه آلمان با استفاده از اسکن مغز، رویدادهایی را بررسی کردهاند که در زمان تجربه خروج روح از بدن اتفاق میافتند.
محققان از یک آزمایش غیرمستقیم برای القای تصور دروغینی در داوطلبان تحت اسکنر مغزی استفاده کردند که انگار از بدن خود خارج شده و از خارج بدن، به خود نگاه میکنند.
آنها دریافتند که بخشهای خاصی از مغز داوطلبان در زمان انجام این آزمایش با توجه به منطقهای از اتاق که تصور میکردند در آنجا قرار دارند، فعال میشد.
این یافتهها نشان میدهد که فعالیت غیرعادی در این مناطق که شاید تحت تاثیر دارو یا در اثر محرومیت از اکسیژن اتفاق افتاده، میتواند مسؤول بوجود آمدن تجربههای خروج روح از بدن باشد.
محققان از هدستهای ویدیوئی استفاده کردند که نمایی از اتاق از نظر سوم شخص به داوطلبان ارائه میکرد.
این تصور باعث شد که داوطلبان در زیر دستگاه اسکنر باور کنند در یک بدن غریبه در سوی دیگر اتاق قرار داشته و به بدن خود در زیر دستگاه امآرآی نگاه میکنند.
در برخی تجربیات، دانشمندان حتی به لمس یا تهدید بدن غریبه با چاقو پرداختند تا واکنش مغز داوطلبان را در برابر آنها بسنجند.
به گفته محققان، این یافتهها از اهمیت زیادی برخوردارند زیرا به ارائه نخستین خصوصیات مناطق مغزی دخیل در شکلگیری تجربه ادراکی از خود بدن در فضا پرداختهاند.
در این پروژه از 15 داوطلب سالم خواسته شد تا نمایشگرهای بالاسری را بپوشند که به نمایش آنها در زیر دستگاه امآرآی از سوی دیگر اتاق و از نقطه نظر یک شخص دیگر میپرداخت. داوطلبان نه تنها میتوانستند پاهایی را مشاهده کنند که روی تخت دراز کشیده بودند، بلکه همچنین میتوانستند پاهای خود را که از زیر اسکنر بیرون زده بود، مشاهده کنند.
محققان با لمس بدن شرکتکنندگان توسط یک جسم و همزمان لمس مشابه بدن غریبه در سوی دیگر که با هدست قابل مشاهده بود، توانستند حس دروغین را القا کنند.
اسکنهای مغزی ثبت شده در زمان انجام این تجربیات نشان داد که الگوهای فعالیت در لوبهای تمپورال و آهیانهای با این حس نابجا از موقعیت خود مطابقت داشت.
این اسکنها همچنین موفق به شناسایی فعالیت خاصی در هیپوکامپ شدند که نورونهای جیپیاس در آن قرار دارند. این امر میتواند بدان معنی باشد که فعالیت غیرعادی در این سلولها میتواند تا حدی مسؤول ایجاد تجربه خروج روح از بدن باشد.
این یافتهها در مجله Current Biology منتشر شده است.
به نظر می آید حتی لیندا واینمن هم از موفقیت خودش شگفت زده است و تصور چنین روزی را نداشته. بر خلاف بسیاری از بنیانگذاران کمپانی ها مهم تکنولوژیک امروزی وی با هدف کسب درآمد های کلان شروع به کار نکرده و قصد اولیه اش هرگز ایجاد کمپانی نبوده که طی ماه جاری توسط لینکدین به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار خریداری شد. او تنها سعی داشته آنچه که برای خودش جذاب بوده، یعنی طراحی وب را به سایرین نیز بیاموزد.
واینمن که بر حسب اتفاق بدل به یک معلم گشته، می گوید: “من نه چندان گیک بودم و نه به آن صورت خوره ی دنیای تکنولوژی. افراد زیادی پیش من می آمدند و می پرسیدند چگونه این کار را انجام می دهی؟ یا چگونه آن کار را انجام می دهی؟ هرگز با خودم فکر نکرده بودم به اشتراک گذاشتن دانش در رابطه با آنچه که برایت جالب است، در واقع همان تدریس کردن محسوب می شود.”
در حالکیه لیندا اعتقاد دارد تنها در زمان و مکان مناسبی حضور داشته، سخت است بدل شدن یک دامنه ی ۳۵ دلاری به کسب و کاری ۱.۵ میلیارد دلاری را حاصل یک اتفاق بدانیم.
بسیاری واینمن را “مادر آموزش اینترنتی” لقب داده اند. وی که هم اکنون ۶۰ سال سن دارد در ۱۹۹۵ سایتی را راه اندازی کرد که به عنوان منبعی رایگان برای دانش آموزان محسوب می شد. طی آن دوران لیندا به صورت خودآموز در حال یادگیری طراحی وب بود و تلاش داشت تا آموخته هایش را با سایرین نیز به اشتراک بگذارد. هر چند این روزها مسئله یاد شده امری عادی به حساب می آید اما در اواسط دهه نود -روزگاری که هنوز یوتوبی نبود- یادگیری طراحی وب به صورت خودجوش چندان مسئله رایجی محسوب نمی گشت.
اشتیاق آن روزهای لیندا در یادگیری حالا به لطف وب سایت و سرویسی هایی همانند آنچه خود او راه اندازی کرده به میلیون ها نفر دیگر در سراسر دنیا نیز سرایت نموده و آنها می توانند با اندک هزینه ای و در هر جا و مکانی آنچه که دوست دارند را فرا بگیرند.
ناگفته نماند که پیدا کردن مسیر صحیح کسب و کار، حتی برای لیندا واینمن نیز بدون فراز و نشیب نبوده و وی هم مانند هر فرد موفق دیگری در راه رسیدن به پیروزی پستی و بلندی های بسیاری را از سر گذرانده، و اخیراً در راستای آنچه که بر او گذشته گفتگویی کوتاه با وب سایت Fast Company داشته که از شما دعوت به عمل می آوریم آن را در ادامه مطلب مطالعه نمایید.
گاهی مواقع از بوی بد بدن خود متعجب می شود و دلیلی برای آن پیدا نمی کنید. اما دلیل آنرا باید در غذایی بجویید که خورده اید. غذا اساس صحت و سلامت جسم و بدن از درون و منشاء بوی بدن انسان از بیرون است.
پنج غذایی که باعث بوی بد بدن انسان می شوند بدون اینکه مضر باشند، عبارتند:
ا. سیر ... با خوردن سیر ترشحات و عرق بدن کسی که آنرا میل نموده باعث بوی ناخوشایند برای خودش و اطرافیانش می شود. برای رفع این بو نیز راه حل وجود دارد...و آن این است محل ترشح عرق بدن را با پنبه آغشته به سرکه بمالید، بوی ناخوشایند بر طرف می شود.
2. گوشت قرمز... گوشت قرمز که شامل گوشت گاو، گوسفند، گوساله و در مواردی شامل گوشت اسب، بز، شتر و شترمرغ نیز می شود. در تحقیقی که در سال 2006 روی مصرف این نوع گوشت ها انجام گرفت ثابت شد که مصرف این نوع گوشت ها نیز باعث بوی ناخوشایند بدن و جسم مصرف کننده می شود. برای پرهیز از بوی حاصل از گوشت قرمز، عادت غذایی خود را به سبزیجات و تخم مرغ تبدیل کنید.
3. کاری هندی و زیره سبز: این برای اکثر مردم شناخته شده است که مصرف این دو ماده باعث می شود که پوست مصرف کننده بوی ناخوشایندی را تولید کند. برای پرهیز از این بو می توانید مصرف آنها را با هل عوض کنید چون هل بوی ناخوشایندی تولید نمی کند.
4. مارچوبه: مارچوبه غذای خوشمزه ای است اما بوی جسم را هنگام ترشح عرق ناخوشایند می کند. برای دوری جستن از این بو آنرا با فلفل یا پاپریکا عوض کنید.
5. کلم و بروکلی: خوردن اکثر سبزیجات دارای فواید بیشماری است، اما اینها را در منزل مصرف کرده و سعی کنید از رفتن به بیرون خودداری کنید تا بوی ناخوشایند اینها دیگران را آزار ندهد. برای کاهش بوی ناخوشایند کلم و بروکلی، هنگام پخت به آنها قدری گیاهان معطر بیفزایید.
مرورگرهای معروف کلیدهای میانبری دارند که کار کردن با آنها و اینترنت را سادهتر و سریعتر میکند. برخی از این کلیدهای میانبر مشهور و رایج هستند اما برخی دیگر را ممکن است ندانید.
۱. جستجوی یک عکس در گوگل کروم
اگر دکمه S را نگه دارید و روی یک عکس در گوگل کروم کلیک راست کنید، آن عکس در گوگل سرچ میشود. به نظر میرسد این ویژگی مختص کروم باشد.
۲. برگرداندن یک صفحه بسته شده
اگر صفحهای را اشتباهی بسته باشید یا نظرتان تغییر کرده باشد، با گرفتن دکمههای Ctrl+Shift+T و نگه داشتن آنها صفحه مورد نظر دوباره باز میشود. این کار در کروم، فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر قابل انجام است.
۳. وبگردی مخفیانه
برای باز کردن یک صفحه «incognito» در کروم دکمههای Ctrl+Shift+N را نگه دارید. در فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر با فشار دادن همزمان دکمههای Ctrl+Shift+P این اتفاق میافتد.
۴. پاک کردن کش مرورگر
برای پاک کردن کش (cache) مرورگر میتوانید دکمههای Ctrl+Shift+Del را یکجا فشار دهید تا پنجره مدیریت آن باز شود و راجع به کش تصمیم بگیرید.
۵. رفتن به Home
اگر در وبسایتی بخواهید خیلی سریع به home آن بروید با فشار دادن دکمههای Alt+Home میتوانید این کار را انجام دهید.
۶. جابجایی بین صفحات
با گرفتن دکمههای Alt+Tab میتوانید بین صفحاتی که باز کردهاید بچرخید هرچند این دکمهها فقط برای مرورگرها نیستند.
عطاران : اخ سیاحی : چی شد؟ - معده امه یه هفته اس پدرمو در اورده - شما به غذای خونگی احتیاج داری -بچه ها هستن ، غذا میپزن
- نه آقا منظورم و نفهمیدی ، غذای خونگی !!
-آها .... ای بابا وقت زیاده
بهادر مالکی(رسول) : این غذاهای حاضری ، فسفود و اینام بد نیستا
سیاحی با خنده : پس شما اهل غذاهای فسفودی هستی
مالکی : من دو گانه سوزم اول بیرون دو پرس میزنم بعد میرم خونه با حاج خانوم غذاشو میخوریم
(همه به خنده میفتند )
مالکی :چرا میخندید شما
بحرانی : رسول خجالت بکش
مالکی :به زنم نگیدا ناراحت میشه
سیاحی :رسول جان شما دو پرس دوپرس میزنی آمپر نسوزنی
مالکی :من بنیه ام قویه
عطاران با خنده : این چینم بود فسفود دوست داشت
مالکی : حلال حرومش مهمه دیدین که هرجا میرم کنسروم میبرم
سیاحی : آقا رسول خودکفا هستن
آشنایی با ثروتمندترین شهرهای جهان ____________________________ ما نباید از شهرها متنفر باشیم. اگرچه شهرها ما را به سرنوشتی تلخ کشاندهاند و نگرانی و اضطراب را به زندگی ما بخشیدهاند، اما تأثیر انکار ناپذیری بر رشد انسان داشتهاند.
شهرها همیشه سرزمینهای دوزخی آهن و فولاد نیستند. نمیتوان به این خاطر که آنان زندگی انسانها را به یک رؤیای سرد تبدیل کردهاند، سرزمین خاکستری دانست. واقعیت این است کهشهرها گاهی اوقات سرزمینهایی دوست داشتنی هستند.
اگر آنان نبودند شاید تا به این اندازه جهان دچار تحولات اقتصادی نمیشد. شاید انسان بهدلیل زندگی جدیدش و تحول اقتصادی مدیون این سرزمینهای دوزخی آهن و دود باشد. این یک واقعیت است که شهرها در رشد اقتصادی جهان نقش شگفت انگیزی ایفا کردهاند.
میتوان تخمین زد که در پایان قرن بیستم و در پی انقلاب رنسانس، نیمی از جمعیت جهان شهرنشین شدهاند و بر تعداد آنها روز به روز افزوده میشود.
در واقع شهرها به مراکز جمعیتی کنترل نشدنی تبدیل شدهاند، که یکی از مزایایشان ایجاد اقتصاد نوین است. اقتصادی که تمامی ابعاد زندگی انسان امروز را فرا گرفته. شهرهای بزرگی مانند نیویورک، توکیو، لندن، لسآنجلس، شیکاگو و... امروزه بهعنوان بزرگترین قطبهای اقتصادی جهان برای خود نامی جستهاند.
این شهرها تنها به خاطر مساحت و جمعیت، حیرتآور نیستند،بلکه این شهرها به خاطر داشتن اقتصاد پویا و باز و همچنین بهکارگیری شیوههای جدید تولید بهعنوان مراکزی قلمداد میشوند که نبض اقتصاد جهان در دست آنان است. آنان با جمعیت انبوه و فعالیت مداوم نیروی کار سعی در بالا بردن اقتصاد خود دارند. اما این همه ماجرا نیست.
مؤسسه بینالمللی محیط زیست و توسعه(IIE) در یک رده بندی، فهرست کاملی از ثروتمندترین شهرهای جهان را ارائه کردهاست.
چندان عجیب نیست که شهر توکیو با جمعیتی حدود 35 میلیون نفر در صدر این فهرست قرار دارد. این شهر که تولید ناخالص داخلی آن در حال حاضر در حدود 1191 میلیارد دلار است، به لحاظ جمعیت اولین شهر جهان بوده و به لحاظ مساحت نیز با داشتن حدود 7 هزار کیلومتر مربع در رده دوم جهان قرار دارد. جالب است بدانیم که سرمایه خصوصی که متعلق به شهروندان آن است در حال حاضر در حدود 87.4 میلیارد دلار برآورد شده که بخش کوچکی از سرمایهای است که در این شهر متمرکز شدهاست.
بر این اساس میتوان گفت که توکیو بهعنوان ثروتمندترین شهر جهان قرار است تا سال 2020 به رقم حیرت آور 1602 میلیارد دلار ارزش اقتصادی برسد.
در تمام ردهبندیهای جهانی 2 شهر بزرگ توکیو و نیویورک در کنار هم قرار گرفتهاند. این 2 شهر که یکی به خاطر جمعیت زیاد در مقام اول است و دیگری به خاطر مساحت گستردهاش در این جایگاه ایستاده است در تمامی بخشها در حال رقابت با هم هستند. در این رده بندی نیز نیویورک به مانند تمامی فهرستهای منتشر شده پس از توکیو در جایگاه بعدی قرار دارد. شهر نیویورک در حال حاضر از تولید ناخالص داخلی مبلغی در حدود 1133 میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.
این شهر که با داشتن مساحتی در حدود 8هزار و 683 کیلومتر مربع وسیعترین شهر جهان است و به خاطر جمعیت 17میلیون و 800 هزار نفری دومین مقام را در میان شهرهای پرجمعیت به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مؤسسه بینالمللی محیط زیست و توسعه قرار است تا سال 2020 نیویورک به تولید ناخالص داخلی 1561دست یابد. توکیو که در این رده در صدر ایستاده است تخمین رشد تولید ناخالص داخلی 2 درصد را تجربه خواهد کرد و نیویورک نیز با رشد 2/2 درصدی تا سال 2020 همراه است. هم اکنون در این ابر شهر که نمادی برای زندگی مدرن است، در حدود 100 میلیارد دلار سرمایه خصوصی وجود داشته اما میزان درآمد ناخالص داخلی این شهر بسیار بیشتر از سرمایهای است که از سوی شهروندان در این شهر در جریان است.
لسآنجلس دیگر شهری است که در این ردهبندی جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. این شهر که به لحاظ مساحت هفتمین شهر جهان بوده و مساحت آن در حدود 4 هزار و 320 کیلومتر مربع است و بهدلیل جمعیت نیز با داشتن 11 میلیون و 790 هزار نفر در رده چهاردهم جهان قرار دارد، سومین شهری است که تولید ناخالص داخلی آن در مقایسه با سایر شهرها رؤیایی بهنظر میرسد.
این شهر در حال حاضر با داشتن 639 میلیارد دلار در رده سوم شهرهای جهان قرار دارد و بنا بر پیشبینیهای انجام شده قرار است تا سال 2020 با رشد2.2 درصدی به رقم 886 میلیارد دلار برسد. از سویی سرمایه شهروندان این شهر در حدود 97 میلیارد دلار است که مسلما تا 2020 این رقم نیز تغییر کرده و به بیش از 120 میلیارد دلار خواهد رسید.
پس از لسآنجلس، شیکاگو با تولید ناخالص داخلی در حدود 460 میلیارد دلار در سال در جایگاه چهارم قرار دارد که میباید در سال 2020 به رقمی در حدود 645 میلیارد دلار برسد. البته این شهر در پیشبینی از شهر لندن عقب خواهد افتاد.نکته جالب این است که شهر لندن در حال حاضر با تولید ناخالص داخلی 452 میلیارد دلار در رده ششم جهان ایستاده است و بنا بر پیشبینی این شهر به رقم 708 میلیارد دلار خواهد رسید و با 2 پله صعود به مقام چهارمین شهر ثروتمند جهان دست خواهد یافت.
این شهر با جمعیتی در حدود 8 میلیون و 280 هزار نفر و مساحت 1623 کیلومتر مربعی توانستهاست روند صعودی شگفتانگیزی را تجربه کند. در این فهرست، عمده شهرهای اروپایی و آمریکایی در رده بالای جدول قرار دارند. اگرچه نمیتوان تلاش حیرت آور شهرهای آسیایی را در رشد و توسعه و کسب تولید ناخالص داخلی بیشتر نادیده گرفت.
از میان 50 شهر ثروتمند جهان که در صدر این فهرست قرار دارند، در حدود 26 شهر متعلق به آمریکا بوده و در حدود 16 شهر از آسیا و 7 شهر نیز اروپایی و یک شهر از آفریقا بودهاند.
در گزارش مؤسسه بینالمللی محیط زیست و توسعه (IIE) نام شهرهای دیگری نیز به چشم میخورد.
بهعنوان مثال شهر قاهره که تنها شهر آفریقایی ثروتمندترین شهرهای جهان و در زمره 50 شهر برتر قرار دارد با تولید ناخالص داخلی سالانه 98 میلیارد دلار در رده 45 قرار دارد که این شهر با توجه به مساحت هزار و 295کیلومتری در رده 49 جهان و جمعیت 12 میلیون و 200هزار نفری در مقام 13 قرار دارد، قرار است تا سال2020 با رشد 5.3درصدی در تولید ارزش افزوده اقتصادی به رقم 212 میلیارد دلار برسد و جایگاه 41 شهر ثروتمند جهان را به خود اختصاص دهد.
اما در این میان تهران نیز مقامی قابل قبول را در میان سایر شهرهای بزرگ جهان به خود اختصاص داده است. اگرچه تهران در این ردهبندی در زمره 50 شهر ثروتمند جهان قرار ندارد با توجه به درآمدهای فعلی و ارزش افزوده اقتصادی در این شهر نتوانسته است به لحاظ تولید ناخالص داخلی در رده 56 قرار گیرد اما پیشبینیها برای رشد این شهر بسیار امیدوارانه بهنظر میرسد.
تهران با مساحت بیش از 700کیلومتر مربع، به لحاظ مساحت صد و بیست و پنجمین شهر جهان بوده و با 8 میلیون نفر جمعیت در مقام بیستو هشتم جهان ایستاده است. این شهر در حال حاضر با تولید ناخالص درآمد داخلی سالانه 88 میلیارد دلار در رده 56 جهان و بالاتر از شهرهایی چون ریاض، لیسبون، برلین، بیرمنگام، لیون و همبورگ قرار گرفته است.
این شهر تا سال 2020 با رشد قابل توجه 4.5 درصدی خود را به مقام چهل و نهمین شهر ثروتمند جهان خواهد رساند. در واقع قرار است که تا سال 1400 شمسی تهران به تولید ناخالص داخلی 172 میلیارد دلار برسد. جالب است بدانیم که در حال حاضر تولید ناخالص داخلی کشور رقمی در حدود 180 میلیارد دلار است و تهران ظرف 14 سال دیگر به تولید ناخالص داخلی حال حاضر کشور خواهد رسید.
این شهر هم اکنون در حدود 40 درصد تولید ناخالص داخلی را داراست و بهنظر میرسد که در سال 2020 همین میزان از درآمدها را به خود اختصاص دهد.درصورتی که این پیشبینی محقق شود و تهران با رشد7 پلهای خود را به میان50شهر ثروتمند جهان بکشاند، بالاتر از شهرهایی چون پترزبورگ روسیه با رشد 4 درصدی، ریاض، دبی، جده و برزیلیا با رشد 5 درصدی قرار خواهد گرفت.
اگرچه در این فهرست بیشترین رشد تولید درآمد داخلی اغلب در اختیار شهرهای آسیایی خواهد بود و عمده شهرهای اروپایی و آمریکایی رشدی در حدود 2 تا 3 درصد خواهند داشت.
اگر در یک رده بندی بخواهیم شهرهایی ثروتمند جهان را به لحاظ رشد درآمد تا سال 2020 مورد ارزیابی قرار دهیم، مسلما در صدر این فهرست نامی از شهرهای اروپایی و آمریکایی دیده نمیشود. همانطور که این شهرها در ردهبندی مربوط به سریعالرشدترین شهرهای جهان جایی ندارند.بیشترین میزان رشد درآمد تا سال 2020 مربوط به شهرهای کشور چین است. 2 شهر چوانگ زو و شانگچون با رشد حیرتآور 7 درصدی بیشترین میزان رشد درآمد را به خود اختصاص دادهاند.
این 2 شهر که به ترتیب هر کدام به درآمدی معادل 42 و 227 میلیارد دلار خواهند رسید رشد شتابناکی را به خود اختصاص دادهاند که بینظیر است.
باندونگ اندونزی نیز با رشد 6.7درصدی مقام دوم را به خود اختصاص داده است و رقمی که این شهر در سال 2020 به آن خواهد رسید در حدود 69 میلیارد دلار خواهد بود.
اما در این میان شهر پکن چین به همراه شهر هانوی ویتنام با رشد اقتصادی 6/6 درصدی سومین جایگاه را به خود اختصاص خواهند داد و شانگهای چین نیز در کنار شهرهای جاکارتای اندونزی، هوشیمین ویتنام و سورات هند تجربه رشد 6.5درصدی را از آن خود خواهند کرد. در ادامه این فهرست شهر ژیان چین نیز با رشد 6.4 درصدی تا سال 2020 قرار گرفته است.
نکته شگفت انگیز در این رده بندی صعود شهر شانگهای چین است. در واقع این شهر که هماکنون با تولید درآمد ناخالص داخلی 139 میلیاردی به لحاظ ثروت در مقام 32 جهان قرار دارد، با رشد6.5درصدی در سال 2020 با درآمد360 میلیارد دلار به جایگاه شانزدهمین شهر ثروتمند جهان خواهد رسید.
شاید در نگاه اول این آمار بیانگر جایگاه فعلی و رشد اقتصادی شهرهای مختلف جهان تلقی شود، اما به واقع آنچه در این شهرها مهم جلوه میکند، این نکته است که نسبت جمعیت و مساحت هر شهر در تولید درآمد ناخالص داخلی است.
به عبارتی شهرهایی رشد قابل توجه در تولید ثروت را تجربه میکنند که به لحاظ جمعیت زیادتر بوده و همچنین مساحت آنان نیز گسترده باشد. چندان عجیب نیست که در سالهای آینده و در رده بندیهای بعدی، ثروتمندترین شهرهای جهان تا سال 2050 شهرهای آسیایی باشند. چرا که چین و هند و بسیاری از کشورهای آسیایی که هم اکنون روند رشد قابل قبولی را در پیش گرفتهاند در سالهای نزدیک بهعنوان ثروتمندترین شهرهای جهان قلمداد شده و جهان کانون جدیدی در انباشت و تولید سرمایه در میان شهرهای مختلف بیابد.
تهران بهرغم داشتن امکانات و نیروی انسانی فراوان شاید میتواند علاوه بر تحقق پیشبینیها به روند بهتری دست یابد. هر چند در این میان نقش نهادهای مدیریتی شهری چندان بیتأثیر نیست.
شاید تلاش مدیریت شهری تهران در سالهای اخیر که منجر به رشد3 برابری بودجههای عمرانی و زیربنایی شده، گامی مهم در این راستا تلقی شود. به عبارتی هر اندازه مدیران شهری در فراهم آوردن امکانات زیر بنایی و کلیدی شهر سرمایهگذاری کنند، میتوانند در تولید درآمد ناخالص داخلی در این شهرها کمک کرده و باعث رونق اقتصادی بیش از پیش شهرها شوند.
_____________________________
رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارجی نخورده و آنها را بیشتر عطر و رنگ می داند تا چای، نشانههای زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان میکند و میگوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیکترین چای دنیاست.
محمدولی روزبهان اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانه های زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و... برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند.
وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به اینکه اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمیتوانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه میکنند که این دو عامل به راحتی میتواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.
رییس سازمان چای می گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود.
به گفته روزبهان نمیتوان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.
به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چایهایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.
چای مرغوب سیاه و تهنشین نمیشود
======================
رییس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسهای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ می دهد خودداری کنند.
یکیدیگر از نشانههای چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمیشود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات میشود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته نشین میشود.
وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوهای عنوان میکند و میگوید رنگ چای را به راحتی میتوان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچگاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمیکنند؛ بنابراین چای ایرانی هم اینگونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چایهای خارجی که با برندهای مختلف در بازار داخلی عرضه میشود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.
وی نشانه های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و با کیفیت از بازار را سخت و تخصصی میداند و به مردم توصیه میکند ترجیحا چای بسته بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمیتوان کیلویی 5000 تومان یا کمتر پیدا کرد.
به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانههای خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافتهای ریز و نوک تیز طلایی که همان برگهای سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده میشود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.
چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان
======================
به گفته رییس سازمان چای چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچگونه سمی تولید میشود که البته این ویژگی به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چایخیز کشور است، چرا که در دیگر کشورها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضا تا منفی 10 درجه هم کاهش پیدا میکند و چای نیز در ارتفاعات کشت میشود عمده آفات از بین میرود و برای معدود آفات باقیمانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده میشود.
به عنوان مثال نوعی آفت چای کفشدوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکتهای تولیدکننده ایرانی چای بتوانند برند "ارگانیک" را از کشورهای اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشورها صادر کنند.
روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بستهبندی، شستوشو داده نمیشود و این نشان میدهد چای ایرانی دارای هیچگونه باقیماندههای مضر و غیرطبیعی نیست.
"عظيم قيچيساز" صبح دیروز به "کاتماندو" رسيد. 94/2/13 " ضمن آرزوی سلامتی برای این هیمالیانورد خوب کشور و دیگر ایرانیان حاضر در هیمالیا، برای مردم بی پناه نپال از خداوند بزرگ طلب یاری داریم.
___________________________
زمين لرزه هفت و هشت دهم ريشتري 25 آوريل گذشته در نپال علاوه بر آن که هزاران قرباني و مجروح بر جا گذاشت ، اندکي نيز از ارتفاع اورست بلند ترين کوه جهان کاست.
نشريه هافينگتون پست نوشت ارتفاع اورست بلند ترين کوه جهان در زمين لرزه شديد نپال حدود يک اينچ کوتاه تر شده است.
خبرگزاري شين هوا گزارش داد اين تحليل بر اساس داده هاي ماهواره سنتينل - 1 اِي سازمان فضايي اروپا ارائه شده است که براي نخستين بار در تاريخ 29 آوريل از فراز اين منطقه عبور کرد.
محققان مي گويند به دنبال حرکت گسل بين لايه هاي زمين ساختي هند و يورواسيا که منجر به بروز اين زمين لرزه شديد شد ، ارتفاع کوه اورست اندکي کاهش يافت و از سوي ديگر به طور همزمان ارتفاع کوه آناپورنا واقع در مرکز نپال که به کانون اين زمين لرزه نزديک تر بود حدود 20 سانتي متر يا حدود هشت اينچ افزايش يافت.
---------------------
کیفیت دوربین گوشیهای هوشمند، یکی از مهمترین معیارهای انتخاب گوشی مناسب است. با پیشرفت فنآوری دوربینهای دیجیتال و گسترش شبکههای اجتماعی چندرسانهای همچون اینستاگرام، بسیاری از افراد ترجیح میدهند دوربین گوشیشان تصاویر با کیفیتی ضبط کند؛ اما آیا همه چیز در «مگاپیکسل» خلاصه میشود؟
مگاپیکسل، اصلیترین روشی است که سازندگان گوشیهای هوشمند برای قانع کردن خریداران درباره کیفیت دوربین دستگاه مورد نظرشان به کار میگیرند و اینکه اغلب مردم هم تصور میکنند مگاپیکسل بالاتر به معنای کیفیت بهتر است، قابل درک است. در واقع، به لحاظ نظری هم پیکسلهای بیشتر باید به تصاویر باکیفیتتر منجر شوند؛ اما آیا این تمام ماجراست؟
پیکسلها بر توانایی سنسور دوربین در ضبط نور متکی هستند. هر چه سنسور بزرگتر باشد، میتواند پیکسلهای بیشتری را پشتیبانی کند که اغلب به به تصاویر بهتر و شادابتر منجر میشود؛ اما هرچه پیکسلهای بیشتری به سنسور اضافه شوند، باید کوچکتر نیز شوند و هرچه پیکسلها کوچکتر شوند، نور کمتری را میتوانند ضبط کنند که این مسأله به تصاویری «نویز»دار و سایهدار منجر میشود که شادابی لازم را ندارند.
یک راه برای غلبه کردن بر این مشکل، باز نگه داشتن طولانیتر دیافراگم دوربین است تا نور کافی جذب شود؛ اما این راه حل نیز با مشکل بلوری شدن تصویر و کاهش کیفیت آن، به ویژه در شرایط کم نور، همراه است؛ ضمن اینکه به جز LG G۴، گوشیهای هوشمند امکان کنترل دیافراگم را ندارند.
در عین حال، اگر پیکسلها خیلی بزرگ باشند هم لزوما تصویر حاصل شده به همان اندازه باکیفیت نخواهد بود. این همان مسألهای است که در مورد دوربین ۴ اولتراپیکسل HTC ONE M۸ صادق است (۴ اولتراپیکسل در واقع دوربینی ۴ مگاپیکسلی با پیکسلهایی بزرگتر از حد معمول است). تصاویر گرفته شده با چنین دوربینی معمولا به عکسهای خوب «بوکه» (افکت مات در نواحی خارج از فوکوس، به خصوص در مورد پرتوهای نور) و نسبتا خوب در شرایط نور کم منجر میشود، ولی وضوح و شادابی عکس کاهش پیدا میکند، زیرا ۴ مگاپیکسل برای ضبط جزئیات دقیقتر ناکافی است. به همین دلیل نیز HTC اولتراپیکسل را کنار گذاشت و در HTC One M۹ از مگاپیکسل معمول استفاده کرد.
به این ترتیب، سازندگان گوشیهای هوشمند، مجبورند برای فراهم کردن یک دوربین خوب، ترکیبی مناسب از اندازه سنسور و پیکسلها را در نظر بگیرند. برای نمونه، دوربین آیفون 6 دارای سنسور ۱/۲.۲ اینچ و ۸ مگاپیکسل است، در حالی که گلکسی اس6 سنسور بزرگتر ۱/۱.۹ اینچ با ۱۶ مگاپیکسل دارد. به زبان ساده، هر دو گوشی دوربینهایی بسیار شبیه به هم دارند که از روشها و اجزای متفاوتی برای دستیابی به نتیجه یکسان استفاده میکنند.
بنابراین هنگام خرید گوشی هوشمند تنها به مگاپیکسل آن توجه نکنید و انتظار نداشته باشید دوربین ۱۲ مگاپیکسلی یک گوشی میان رده بهتر از دوربین ۸ مگاپیکسلی یک گوشی گران قیمت باشد. در واقع هر چقدر پول بدهید، همان قدر عکسهای باکیفیت خواهید داشت.
آتالار بایرامی موبارک اولسون Atalar bayrami mubarek olsun. روزپدر مبارک باد.
آتام چوخ گئجه لر ائوه گلمزدی
چؤللرده قالاردی یای ایله قیشی،
سؤز-سؤزه گلنـــــــــده آدینا آنام ،
دئیردی چؤل قوشو، بییابان داشی
atam çox gecələr evə gəlməzdi,
çöllərdə qalardi yay ilə qişi,
söz-sözə gələndə adina anam,
deyərdi çöl quşu, biyaban daşi
قاییتدیم آتامین قبرینه باخدیم،
داها نه مزارلیق، نه مزار گؤردوم،
قارا داش آلتیندا، تورپاق آلتدا یوخ،
آتامی اؤزومده یاشایار گؤردم
qayitdim atamin qəbrinə baxdim,
daha nə məzarliq, nə məzar gördüm
qara daş altinda, torpaq altda yox,
atami özümdə yaşayar gördüm
یئنه گؤزلریمله یاشاردی گؤزو،
یئنه دولوخساندی، یئنه آغلادی
او، آغلاماق دئییل، چاغلاماق ایدی،
بوغولموشدو، منی گؤردو چاغلادی
yenə gözlərimlə yaşardi gözü,
yenə doluxsandi, yenə agladi
o, aglamaq deyil, çaglamaqidi,
bogulmuşdu, məni gördü çaglado
بولود قاراچورلو سهند/Bulud qarqcorlu Sahand
آتا بیر گوهر یکتادی کی دونیانی بَزیر گئجه گوندوز چالیشیر کل بو دونیانی گَزیر آتا بیر کلمه دی معناسی بوتون دونیا جا وار بی وفا چرخ فلک قول قاناتین گونده اَزیر
در بسیاری از موارد مسواک زدن به تنهایی نمی تواند موجب سفید دیده شدن دندانها شود
بسیاری از غذاها وجود دارند که پس از خوردن آنها دندانهای شما می تواند تغییر رنگ دهد و مسواک هم تاثیر کاملی برای از بین بردن آن نداشته باشد اگرچه میزان سفیدی دندان به بافت آن نیز بستگی دارد بویژه آنکه میزان ضخامت مینای دندان در رنگ آن تاثر گذار است همچنین دندانهایی که توسط کومپوزیت یا آمالگام پر شده اند تیره تر به نظر می رسند اما به جز این موارد می توان پنج روش عملی برای سفیدی دندان توصیه نمود
1-قسمت داخلی پوست موز به لحاظ پتاسیوم منگنز و ماگنزیوم غنی است این فلزات می توانند از پوست موز با مالیدن قسمت داخلی آن به دندان جذب شوند که باید پس از مسواک زدن آنرا روی دندانها مالید و دو دقیقه منتظر ماند و سپس با آب تمیز نمود.
2-کربن آکتیو در سفیدتر شدن دندانها تاثیر دارد به این صورت که کربن آکتیو را باید در آب حل نمود و با آن مسواک زد.
کربن فعال به گروهی از مواد کربنی با پوکی و سطح داخلی بالا اطلاق می شود که بهدلیل مساحت داخلی قابل توجه، ساختار پوک و منفذی، ظرفیت جذب بالا، قابلیت فعالسازی مجدد سطح و همچنین قیمت پائین در مقایسه با جاذبهای غیرآلی مانند زئولیتیک ماده منحصربهفردی میباشند. کاربرد مهم و قابل اهمیت آنها در جداسازی بو، رنگ، مزههای غیردلخواه از آب در عملیاتهای خانگی و صنعتی، بازیافت حلال، تصفیه هوا بهویژه در رستورانها، صنایع غذائی و شیمیائی میباشد
کربن فعال از پیرولیز موادکربنی از قبیل چوب، زغالسنگ ، هسته یا پوسته میوهها مانند پوسته نارگیل حاصل میگردد و در مراحل بعدی تحت عملیات فعالسازی قرار میگیرد
3-توت فرنگی حاوی اسید مالیک است که در مورد لکه های چای ، قهوه و شراب بسیار موثر است که باید با مخلوط کردن دو عدد توت فرنگی له با کربونات دندانها را به مدت 5 دقیقه مسواک زد البته این روش نباید همه روزه انجام گیرد
4-مخلوط یک پیمانه سرکه ی سیب با 3 پیمانه آب به صورت قرقره می تواند مورد استفاده قرار گیرد که گفته می شود تاثیر به سزایی در سفیدی دندان دارد
5-مخلوط آب اکسیژنه و کربنات را می توان با استفاده از مسواک به مدت 3-4 روز استفاده نمود اما این ماده به دلیل آنکه نقش سمباده را بازی خواهد کرد نباید بیش از سه یا چهار روز متوالی استفاده شود و توصیه شده است که پس از یک دور تا شش ماه نباید به تکرار این روش دست زد زیرا بافت دندان آسیب خواهد دید
توصیه می شود که این روشها پس از مشورت با یک دندانپزشک موزد استفاده قرار گیرد